שעון כרונוגרף – מקומפליקציה פונקציונלית לשעון פופולרי

Gotawatch > שעון כרונוגרף – מקומפליקציה פונקציונלית לשעון פופולרי

שעון כרונוגרף – מקומפליקציה פונקציונלית לשעון פופולרי

שעון כרונוגרף במילים פשוטות, הוא שעון עם פונקציית שעון עצר מובנית. המנגנון משמש למדידת הזמן שחלף, במקרים בהם רוצים לדעת את משך הזמן המדויק. כיצד הקומפליקציה הזו הפכה למבוקשת ולכזו שמעלה את ערך השעון?

לצד פונקציית הצגת התאריך, כרונוגרף הוא הקומפליקציה הנפוצה ביותר בשעוני יד. אז מדוע, בכל זאת,  שעון כרונוגרף הוא דבר כה נחשק?

אנשים המתעניינים בשעוני כרונוגרף מתחלקים בדרך כלל לשתי קטגוריות: אלו המחפשים להשתמש בו למדידה של זמנים בפעילויות כמו ריצת מרתון או מירוצי מכוניות, ואלה שפשוט אוהבים את המראה הספורטיבי של השעון, ולא מגלים עניין מיוחד בפונקציונליות שלו.

שעון כרונוגרף במילים פשטות, הוא שעון עם פונקציית שעון עצר מובנית. המנגנון משמש למדידת זמן שחלף, במקרים בהם רוצים לדעת את משך הזמן המדויק. בדומה ליתר הקומפליקציות, גם כרונוגרף מעלה את ערך השעון.

איך עובד כרונוגרף?

לכרונוגרף שלוש פונקציות עיקריות: התחלה (כשהוא מופעל), עצירה (בעת קריאה) וחזרה לאפס (כשהוא מוכן לשימוש חוזר). אלה מופעלים על ידי מדחפים בצד השעון, המאפשרים לעצור, להתחיל ולאפס' מבלי להפריע לשעון עצמו להמשיך לתפקד באופן שוטף.

חוגות המשנה בשעון כרונוגרף, מציעות גם פונקציות נוספות מעבר לתצוגת השעה, מה שמאפשר השוואה בין זמן הבסיס לזמן שחולף. שתי חוגות המשנה העליונות הן בדרך כלל דקות ושעות או דקות ועשירית השנייה. קומפליקציית הכרונוגרף משולבת בתנועת השעון, כאשר שתי התנועות הנפוצות ביותר הן גלגל העמודים וה-Coulisse Lever.

מלבד טייסים, אסטרונאוטים, נהגי מרוצים, צוללנים, חיילים ורופאים, שעוני הכרונוגרף נענדים גם על ידי אלו המעריכים את המגע המיוחד של המדחפים ואת איכויות העיצוב הנוספות שהפונקציונליות תורמת למראה.

לכן, במקרה שאתם מחפשים שעון שיש לו כמה קומפליקציות בו זמנית, שעון כרונוגרף הוא אפשרות מצוינת. שעון הכרונוגרף הוא נהדר עבור שימושי יומיומי, גם במקרה שהעבודה שלכם אינה כוללת הצלת חיים או הטסת מטוסים.

ההיסטוריה של הכרונוגרף

עד לאחרונה, ההיסטוריה של הכרונוגרף הייתה מבוססת היטב. יצרן השעונים הצרפתי ניקולא מתייה ריוסק המציא את הכרונוגרף בשנת  1821, ואף העניק לו את שמו. הכל התחיל מהצורך לתזמן במדויק דהירת סוסים במרוצים בשאנף דה מארס. בשנה שלאחר מכן, הוא הגיש בקשה לפטנט על המכשיר, וכינה אותו "כרונוגרף השניות". הוא התהדר בדיוק מדהים של מדידת זמנים, כאשר הפגין את היכולת לתזמן אירועים לעשירית השנייה.

המוצר של ניקולא מתייה ריוסק, נחשב לשעון הכרונוגרף הראשון בעולם עד תחילת 2013. בתחילת אותה שנה, העולם זיהה כרונוגרף נוסף, עתיק יותר בחמש שנים, שככל הנראה הורכב לצורך מטרה אחרת, ושען צרפתי בשם לואי מוינט טרף את קלפי ההיסטוריה של ייצור השעונים. בשנת 1815 עיצב מוינט שעון עצר כיס עבור אסטרונומים. המכשיר יכול למדוד זמן מוקלט עד 1/60 שניה. זו הייתה רמה מדהימה של דיוק עבור שעון כה ראשוני. הוא השיג את הדיוק הזה באמצעות מהירות ריצה של 216,000 רעידות לשעה, או 30 הרץ. כאשר כריסטי'ס מכרו את השעון במכירה פומבית ב-2012, הוא נמכר 67,443 דולר בלבד, כאשר רבים מהנוכחים במכירות כלל לא הבחינו בו.

שעון היד הכרונוגרף הראשון בעולם

רק עשור לאחר תחילת המאה, החלו חברות להתנסות בהפיכת שעוני כיס לכרונוגרפים המיועדים לענידה על פרק כף היד. עד מהרה, היה להם ביקוש גבוה בקרב כוחות צבאיים, טייסים ונהגים. בשנת 1913, לונגינס ייצרו כרונוגרף מונופושר באמצעות תנועת קליבר 13.33Z של החברה. במהלך העשור שאחריו, יוצרו כבר כרונוגרפים רבים על ידי מתחרים במהלך. שנתיים מאוחר יותר ב-1915, חברת ברייטלינג הוציאה את שעון היד הכרונוגרף הראשון עם דחיפה עצמאית שלא נראתה כמותה. בשנת 1917, חברת יוניברסל ז'נבה המשיכה עם הגרסה שלה לשעוני יד כרונוגרף. לאחר מכן, מותגי שעוני יוקרה אחרים הלכו בעקבותיהם עם שעוני יד כרונוגרף משלהם במהלך העשור הבא.

לאורך תחילת המאה העשרים, שעוני יד כרונוגרפים גדלו בפופולריות ופיתחו תכונות חדשות. מאזני Tachymeter הופיעו על השוליים של כמה שעוני כרונוגרף לשימוש של טייסים ורוכבים. בשנת 1958, Heuer החל לשלב מסגרת מסתובבת

הכרונוגרפים האוטומטיים הראשונים

בשנת 1969 הושק הכרונוגרף האוטומטי הראשון. במיזם משותף סודי בשם Project 99, חברו יחד החברות  Heuer, Breitling, Buren ו-Dubois-Depraz, ויצרו את קליבר 11 הידוע גם בשם "כרונומטי". הם הציגו אותו לראשונה לתקשורת במסיבות עיתונאים שהתקיימו במקביל בניו יורק, בז'נבה, בהונג קונג ובביירות. Heuer המשיך והשיק את הקליבר 11 ובהמשך גם את 12 בשלושה שעונים: Carrera, Autavia ומונקו.

ברייטלינג השיקה את Chrono-Matic, Automatic Navitimer, Co-Pilot ו-Chronomat. שעוני Chrono-Matic הראשונים הללו נחשבים כיום לפריטי אספנות יקרי ערך.

מאוחר יותר ב-1969 ביריד השנתי של באזל, מותגים אחרים הלכו בעקבותיהם. זניט הוציאה את ה-El Primero האייקוני, הכרונוגרף המתנודד המהיר בעולם, במהירות של 36,000 פעימות לשעה. בנוסף, סייקו הציגה את Calibre 6139 שלה, הרוטור המלא הראשון, מצמד אנכי, גלגל עמוד, וכרונוגרף מתפתל עצמי.

האבולוציה של הכרונוגרף היום

בשנים הבאות, שענים פעלו לשכלל עוד יותר את מנגנון הכרונוגרף. ההתמקדות שלהם היתה בשני תחומי מפתח: גודל ודיוק. בשנת 1987, פרדריק פיגה ייצר את תנועת הכרונוגרף האוטומטית הקטנה והדקה ביותר באותה תקופה. גובהו נמדד רק 5.5 מ"מ. בלנקפיין השתמשה בקליבר הזה בדגמי הכרונוגרף הדקים במיוחד שלה. בשנת 2019, בולגרי קבעה שיא עולם חדש עם Octo Finissimo Chronograph, measuring בגודל של 3.3 מ"מ בלבד.

כיום, כרונוגרפים מסוגלים לתעד זמן עד לרמת שבריר השנייה. TAG Heuer ממשיכה להיות מובילה בתחום הדיוק הזה. לדוגמה, ה-Microtimer Flying 1000 שלה מחלק את הזמן ל-1/1000 השנייה.

התחילו להקליד ולחצו ENTER לחיפוש

Shopping Cart

אין מוצרים בסל הקניות.